Държавата дава допълнителна помощ на пострадалите от земетресението

Държавата дава допълнителна помощ на пострадалите от земетресението
Минисър-председателят Бойко Борисов информира президента Росен Плевнелиев за ситуацията след земетресението на територията на страната. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Държавата ще предостави допълнителна помощ на хората в засегнатите от земетресението на 22 май райони, освен еднократната помощ от 325 лв, която ще им бъде преведена, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Минисър-председателят информира в сряда президента Росен Плевнелиев за ситуацията след земетресението на територията на страната, усетено най-силно в Перник, Радомир и София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Борисов запозна държавния глава с мерките, предприети от страна на правителството след трусовете, за оказване на най-неотложна помощ на населението.

Премиерът увери държавния глава, че за хората, чиито домове са най-засегнати от земетресението, са осигурени места за подслон до възстановяване на жилищата им.

На пострадалите ще бъде предоставена и еднократна помощ в размер на 325 лв. чрез Агенцията за социално подпомагане.

Премиерът Борисов съобщи още, че след като комисиите в засегнатите райони опишат всички щети, заедно с вицепремиера Симеон Дянков ще бъдат търсени механизми за оказване на допълнителна помощ от страна на държавата.

Премиерът информира държавния глава за извършените проверки на стените на язовирите в страната. Министри от кабинета и в момента посещават най-пострадалите райони.

Президентът Росен Плевнелиев поздрави правителството за бързите и адекватни мерки, предприети след земетресението.

Държавният глава даде висока оценка на координацията на всички ангажирани държавни институции, които, по думите му, са реагирали своевременно и са съумели да овладеят напрежението сред хората.

Министър-председателят ще продължи да информира държавния глава за текущата ситуация в страната и за размера на установените щети.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Росен Плевнелиев #държавен глава #президент #земетресение #трус #София #Перник #Радомир #Агенцията за социално подпомагане #Симеон Дянков #вицепремиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници