Москва: Хуманитарният конвой в Сирия не е обстрелван с бомби

Москва: Хуманитарният конвой в Сирия не е обстрелван с бомби
Източник: www.cross.bg
A A+ A++ A

 

Русия отхвърли обвиненията срещу нея и Сирия за въздушен удар срещу хуманитарния конвой в Алепо, предаде БГНЕС.

Министерството на отбраната внимателно проучи видеото на така наречените „активисти“ от мястото на събитието и не намери никакви признаци на попадения върху колоната с боеприпаси, заяви говорителят на руското ведомство ген. Игор Конашенков.

„Няма ями от бомби, по автомобилите няма поражения на корпусите и конструкциите от взривната вълна на самолетни бомби. Всичко демонстрирано на видеокадрите е пряка последица от пожар в конвоя, който по странен начин е започнал едновременно с мащабно настъпление на опозиционни бойци срещу Алепо“, поясни генералът.

„Понеже маршрутът на конвой преминаваше през територии, контролирани от въоръжената опозиция, руският Център за помирение осъществяваше съпровождането му с безпилотни средства“, изтъкна още говоротелят.

Той добави, че в ранния следобед вчера, конвоят благополучно е стигна югозападния край на Алепо, след което руският център е прекрати мониторинга на автоколоната.

"Руската страна не е проследила по-нататъшното движение на конвоя. Цялата информация за местоположението на автоколоната бе известна само на опозицията, контролираща тези райони", каза той. 

#Русия #Сирия #бомби #Алепо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници