Издирват 28-годишен мъж за взрива в Манхатън - обновена

Издирват 28-годишен мъж за взрива в Манхатън - обновена
Източник: www.gramofona.com
A A+ A++ A

 

Нюйоркските власти съобщиха, че издирват 28-годишен мъж във връзка със съботната експлозия в града, която рани 29 души, предаде БГНЕС.

Полицейски говорител разпространи в Туитър снимка на Ахмад Хан Рахами, който се издирва за разпит за взрива в Челси в Манхатън.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио каза пред Си Ен Ен, че Рахами, натурализиран гражданин на Ню Джърси, „вероятно е въоръжени опасен”. 

“Знаем много повече отпреди 24 часа. Нещата клонят повече в посока, че това е специфичен акт на тероризъм“, каза той.

В събота взривът в квартал Челси рани 29 души, нанасяйки щети на намиращите се наблизо сгради. Втора бомба беше открита от полицията на четири пресечки от мястото на първия взрив, но беше обезвредена.

И двете устройства са представлявали тенджери под налягане, напълнени с шрапнели, а взривните вещества са представлявали стари мобилни телефони, коледни лампички и експлозиви.

По-рано източници от органите на реда, цитирани от телевизионния канал Ен Би Си, съобщиха, че е възможно активна терористична клетка да действа в района на щата Ню Йорк.

Освен експлозията в Челси, в събота в Сийсайд парк в Ню Джърси се взриви самоделно взривно устройство, поставено в кофа за боклук по маршрута на благотворителен маратон. Към бомбата са били прикрепени още две устройства, които не са се възпламенили.

На жп-гара в градчето Елеизабет в Ню Джърси беше намерена подозрителна чанта, в която, според местния кмет, е имало взривно устройство, съставено от 5 компонента.

По време на полицейската операция по обезвреждането му имаше взрив. При този инцидент няма пострадали. 

#Ахмад Хан Рахами

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници