Седем обвинения и гаранция от 5.2 млн. долара за заподозрения за взривовете в САЩ

Седем обвинения и гаранция от 5.2 млн. долара за заподозрения за взривовете в САЩ
Източник: bnr.bg
A A+ A++ A

 

На заподозрения за взривовете в Ню Йорк Ахмад Хан Рахами ще бъдат повдигнати обвинения в опит за убийство, а също и за притежание на оръжие, предаде БГНЕС.

Това съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на източник от правоохранителните органи. Общо ще му бъдат повдигнати седем обвинения – от тях пет – свързани с опит за убийство, а още две – за притежание на оръжие.

Съдът му определи гаранция от 5.2 млн. долара. Полицията потвърди, че засега обвиненията срещу него се основават само на обстоятелствата при които е задържан - престрелка, при която бяха ранени двама служители на полицията.

Вечерта в събота в западната част на Манхатън имаше взрив, при който пострадаха 29 човека. На следващия ден в град Елизабет, щата Ню Джърси, бе открито самоделно взривно устройство. То се взриви при опит на сапьорски робот да го обезвреди. За взривовете бе задържан американски гражданин от афганистански произход.

Нито една терористична организация не пое отговорност за взривовете. Рахами е американски гражданин, който е роден в Афганистан. Той многократно е посещавал през последните години тази страна. Мъжът не е давал основания на властите да го подозират в противозаконна или терористична дейност. Според данните от разследването той е действал сам.

#Ахмад Хан Рахами #съдът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници