Борисов: Не можем да платим 400 млн. евро, можем да отделим 800 млн. лв. за "Белене"

Борисов: Не можем да платим 400 млн. евро, можем да отделим 800 млн. лв. за "Белене"
Нова телевизия
A A+ A++ A

"Трябва да платим част от сумата за ядрените реактори. Говорих вече с някои колеги от парламента, ще предложим да се вземе решение в Народното събрание да платим около 800 млн. лв". Това заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба, пише Нова телевизия.

Министър-председателят присъства на традиционния събор в село Венец.  Борисов коментира, че след като бъде направено плащането, ще бъде поканена руската страна, за да се спрат лихвите и в добронамерен тон да се намери решение. 

Борисов изброи и направените до момента конкретни стъпки по реализацията на газовия хъб „Балкан”, разговорите с ЕК, и готовността за включване на руската страна. „Нашата газопреносна мрежа, с новите компресори, може да транспортира газ до Солун. Сърбия имат огромен интерес това да се случва. Вече имаме ясно виждане в региона, че това може да се случи, каза Борисов.

„Моята мечта е да дойдат големи газови оператори и да се печели от транзита на газ като паралелно си правим интерконекторите със съседните държави. Тогава ще има истинска диверсификация. Строежът и разширяването на Чирен също върви в пълни обеми и мисля, че това е било стратегия на всички партии през годините”, каза премиерът.

"Ние всяка нощ хващаме на сръбската граница по 40-50 души, които са избягали от центровете за настаняване на мигранти”, обясни Борисов. 

 „Трябва да решим основния проблем къде да върнем мигрантите. И ние работим с Афганистан – да върнем мигрантите. Над 80 млн. лв. България харчи за 110 войника в Афганистан и да не искат да подпишат реадмисия – да върнем афганистанците в Афганистан, не виждам смисъл – и от парите, и от контингента ни. Това сме казали на колегите от НАТО и на всички наши партньори”, каза премиерът. 

#Министър-председателят #Белене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници