Бетел не подкрепи външния министър Аселбор по въпроса за Унгария

Бетел не подкрепи външния министър Аселбор по въпроса за Унгария
Източник: www.dnes.bg
A A+ A++ A

 

Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел не подкрепи своя министър на външните работи Жан Аселборн в желанието му Унгария да бъде изключена от ЕС заради твърдата политика по отношение на бежанците, предаде БГНЕС.

„Европейските ценности са важни за нас, но това не е изявление на правителството“, каза той на неформалната среща на върха на ИД в Братислава. „Ако имаме проблеми, ние говорим за тях. И говорим не един за друг, а един с друг“, подчерта Бетел.

По-рано в интервю за германския вестник „Ди Велт“ Аселборн открито атакува Унгария, заявявайки, че нейната политика е в разрез с нормите на ЕС. Според него би било разумна Унгария да бъде изключена от ЕС „за да бъдат запазени сплотеността и ценностите на съюза“.

Външният министър на Люксембург предложи да се въведе правило, което да позволява на страните в ЕС в бъдеще да могат да вземат такива решения и при липса на единодушие от стран на всички членове. В отговор външният министър на Унгария Петер Сиярто нарече Аселборн „несериозна личност“. „Той отдавна се изключи от редиците на сериозните политици“, каза унгарският министър. Според него се вижда, че Аселборн живее недалеч от Брюксел и затова говори назидателно и арогантно. 

#Ксавие Бетел #ЕС #Жан Аселборн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници