Бъчварова в НС за ефективността на контрола по границите

Бъчварова в НС за ефективността на контрола по границите
Източник: www.webcafe.bg
A A+ A++ A

 

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова ще трябва да отговори на депутатски въпрос относно съмнения за неефективност на контрола по българските граници, предаде БГНЕС.

Към нея има отправено и питане за кадрово обезпечаване на дейностите в структурите на МВР, както и за конкурсното начало за издигане в кариерата и периодични атестации. Очаква се Бъчварова да даде разяснения и за договорите за продажба от областния управител на Царските конюшни - държавен имот в центъра на София.

В парламентарния контрол ще участва и вицепремиерът и просветен министър Меглена Кунева. Тя ще трябва да даде разяснения относно политика в областта на научните изследвания, която е в разрез с изискванията на ЕС. Кунева ще отчете и какво прави МОН за талантливи ученици, при участие в национални и международни състезания.

Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика ще отговори на въпроси за това какво прави ръководеното от нея ведомство за създаване на заетост на хората в предпенсионна възраст, както и какви са причините да бъде отменена на разпоредбата, поставяща ограничение на размера на изплащаните пенсии в Република България.

Регионалният министър Лиляна Павлова ще даде разяснения как ще бъде направена връзката на автомагистрала Тракия с автомагистрала Марица при движение в посока Бургас - София.

Владислав Горанов, министър на финансите ще даде разяснения по казуси с преотстъпения корпоративен данък за земеделските производители. От него се очаква да обясни и какво става по проекта "Бургас - Александруполис". 

#Румяна Бъчварова #ЕС #МОН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници