Гледат мярката за неотклонение на кмета на Перущица

Гледат мярката за неотклонение на кмета на Перущица
Източник: komentator.bg
A A+ A++ A

 

Днес Окръжен съд Пловдив трябва да се произнесе по мярката за неотклонение, поискана от Окръжна прокуратура Пловдив – „задържане под стража”- спрямо Ради Минчев, кмет на Перущица, Павлин Статев и Илияна Павлова, предаде БГНЕС.

Сред адвокатите на обвиняемите са топ - имената Стефан Левашки и Емилия Недева.

Към първото обвинение, съобщено на брифинг вчера, днес се прибавиха още две към кмета Ради Минчев и едно към Илияна Павлова. Ради Минчев, твърди в обвинителния акт прокуратурата, в периода от 9 март 2013 до 10 март 2014 година в съучастие с Илияна Павлова като помагач при условията на продължавано престъпление е присвоил пари на община Перущица в размер на 12 484 лв. по сключени договори с две дружества от София за обществени поръчки.

За подобно престъпление предвиденото наказание е лишаване от свобода до 8 години и конфискация на една втора от имуществото. Същото обвинение е повдигнато и към Илияна Минчева, но в ролята и на помагач. По делото е установено, че собствениците на двете софийски дружества не са знаели, че участват като кандидати в процедура по ЗОП на община Перущица, не са подписвали договори с кмета на общината и не са получавали общата сума от 12 484 лева, от което прокуратурата вади извода, че те са присвоени от Ради Минчев с помощта на Илияна Павлова.

Другото ново обвинение срещу кмета на Перущица е за това, че на 12 септември 2016 година пред Междуведомствената комисия към МС съзнателно е представил неистински документи- протокол за откриване на строителна площадка и констативен акт за установяване на годността на строежа по проект „Укрепване на свлачища, проявени на общински път Перущица - Граница- Скобелево- Чурен”, като са усвоени 130 000 лв. Процесуално- следствените действия продължават.

Ради Минчев е втори мандат кмет, издигнат от ДСБ. В съдебната зала днес присъства и Йордан Иванов, отскоро председател на структурата в Пловдив. 

#Ради Минчев #Павлин Статев #Илияна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници