Ученици без букети на 15 септември в Пловдив. Даряват пари за благотворителност

Ученици без букети на 15 септември в Пловдив. Даряват пари за благотворителност
Източник: news.bnt.bg
A A+ A++ A

Шест училища в Пловдив с обща акция в първия учебен ден. Децата няма да подарят букети на преподавателите си. Вместо това предвидените средства ще дарят за благотворителна кауза. Кампанията е в полза на 23-годишния Николай Павлов, който се бори с левкемия, предаде БНТ.

В училище „Душо Хаджидеков" каузата подкрепиха както родителите, така и учители. Мотото на кампанията е - Подари живот на Ники вместо цвете на първия учебен ден. Първокласничката Маги и майка й Надежда искат Ники да има нов шанс да сбъдне най-голямата си мечта.

"Нека да има възможност да я реализира, да си има семейство, пожелавам му от все сърце да се оправи", каза Надежда Йовчева.

Преподавателят Стоянка Каръкова подпомага каузата с призиви към децата и родителите. "Почти всички учители отправихме призив към нашите родители да изпратят дечицата си днес без букети в името на това да разберат децата, че най-ценното е здравето и живота и да вървят по стъпките на нашия патрон Душо Хаджидеков, който преди всичко е дарител".

За лечението на Ники са необходими още 20 хиляди лева. Всички са убедени, че голяма част от тях ще бъдат събрани на първия учебен ден.

#Пловдив #Николай Павлов #първия учебен ден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници