ГЕРБ и БСП говорят за кандидатурата за президент на Ивайло Калфин

ГЕРБ и БСП говорят за кандидатурата за президент на Ивайло Калфин
www.informo.bg
A A+ A++ A

 

Достойна кандидатура, уважаваме личността на Ивайло Калфин. Това заяви пред журналисти в парламента народният представител и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева по повод обявената кандидатура на Ивайло Калфин за кандидат-президент от АБВ, съобщава БГНЕС.

Всяка една кандидатпрезидентска двойка трябва да се уважава, защото зад тях стоят определен брой български граждани, добави Караянчева. И продължи, че най-интересното ще бъде на самото състезание – изборите на 6 ноември.

Преди и след изборите трябва да бъдем много стабилни и отговорни, защото визията на България пред Европа и света трябва да бъде достойна, коментира Караянчева. За многото на брой кандидати за президент в лявото политическо пространство, тя каза, че това си е техен проблем, но, за съжаление, така се разцепва лявото пространство. Казвала съм, че когато имаме достоен противник от другата страна и ние показваме по-високи резултати, посочи Караянчева. 

Междувременно в НС народният представител от БСП лява България Георги Гьоков също коментира обявената кандидатура на Ивайло Калфин за кандидат-президент от АБВ.

„Ивайло Калфин е добър политик, но не смятам, че последното му участие в това правителство ще му донесе много дивиденти в кандидат президентската надпревара, но всеки решава сам за себе си”.

Запитан дали кандидатурата му е конкуренция за лявото политическо пространство, Гьоков отговори: Не. Лявото отдавна се е ориентирало. Ние имаме кандидат за президент – ген. Радев, с вицепрезидент Илияна Йотова и нищо друго в лявото пространство не ни плаши – нито „Движение 21”, нито АБВ”. 

#Ивайло Калфин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници