Лидерът на Хърватската демократична общност прие условията на МОСТ за формиране но коалиция

Лидерът на Хърватската демократична общност прие условията на МОСТ за формиране но коалиция
terminal3.bg
A A+ A++ A

 

Лидерът на Хърватската демократична общност (ХДО) Андрей Пленкович е приел всички седем условия, които партията МОСТ на Божо Петров постави за формирането на управляваща коалиция.

Според местни медии, които се позовават на анонимни източници от МОСТ, по-късно вчера е имало проведени нови преговори между делегации на двете партии, на които да се уточни формирането на правителство, пише БГНЕС.

Сред исканията на МОСТ е и това за демократизация на хърватския политическа и изборна система, забрана за кандидатиране за обществени постове на лица с тежки криминални дела, промени на законите за радиото и телевизията, намаляване на данъците за малките и средни предприятия и други.

На парламентарните избори в страната в неделя ХДО завърши първа с 61 мандата от 151-членния парламент. Веднага след това се нареждат техните основни съперници от "Народната коалиция" на Социалдемократическата партия (СДП) с лидер Зоран Миланович. Гражданското движение МОСТ с лидер Божо Петров е на трето място с 12 мандата.

Заедно ХДО и МОСТ получават 73 мандата, като за мнозинство са необходими 76. Останалите три мандата коалицията би могла да получи от някоя от по-малките партии или коалиции в парламента. 

#лидер #Хърватската демократична общност #Андрей Пленкович #мост #пише БГНЕС.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници