ГЕРБ осъди поругаване на европейското знаме на руския събор край язовир „Копринка”

ГЕРБ осъди поругаване на европейското знаме на руския събор край язовир „Копринка”
www.news359.bg
A A+ A++ A

 

ПГ на ГЕРБ категорично осъжда акта на поругаване на европейското знаме и на знамето на НАТО, които бяха стъпкани публично по време на събора "Приятели на Русия" край язовир „Копринка”. Това заяви днес в декларация на ПГ на ГЕРБ в НС депутатът Галя Захариева, пише БГНЕС.

И продължи: Недопустимо е да се злоупотребява с чувствата на българските граждани по отношение на исторически събития за постигане на политически цели през 2016 г. Безцеремонното налагане на разединение сред българските граждани е неприемливо. Неуместно и безсрамно е българите да бъдат противопоставяне помежду си чрез използването на клишета, че който обича Русия, трябва да бъде срещу Европейския съюз и НАТО. Безотговорно е историята да се обвързва с днешните международни отношения. България е част от демократична и справедлива Европа. Лепенето на етикети на тези, които имат различна интерпретация на историческите събития и обвиненията в предателство към Русия, е цинично и възмутително.

Противопоставяме се категорично на насаждането на антиевропейското и антинатовското говорене, защото в трудните времена, пред които е изправена цяла Европа, ни е нужно обединение, а не популизъм и омраза. България е част от силна и обединена Европа – ние сме длъжни да поддържаме разбирателството и да съхраняваме ценностите на справедливост и солидарност, а не да насаждаме омраза и разделение. Днес, повече от всякога, трябва да се противопоставим на популизма и да се държим като достойна и отговорна страна-членка на Европейския съюз, защото само заедно можем да се изправим пред кризата на съвременна Европа, подчерта Захариева, изчитайки декларацията на ПГ на ГЕРБ.

В цялата история на българския народ няма пленено или поругано знаме и това е гордост за страната ни. След присъединяването на България към Европейския съюз, знамето на ЕС вече е и наше собствено и седи редом до българското знаме. Ето защо, този скандален акт, който се случи пред лидера на българската левица Корнелия Нинова и пред погледа на кандидата за президент генерал Румен Радев, издигнат от БСП, е възмутително.

Независимо от политическите пристрастия и окраски ние заявяваме, че е абсолютно недопустимо злоупотребяването с благодарността на българския народ към тези, които в трудни моменти са помагали на страната ни. Кога бяха искрени ръководителите на БСП – когато с eхидна усмивка мълчаливо подкрепиха цинизма на потъпкващите знамената на Европа и на НАТО, или когато часове по-късно се сетиха да осъдят поругаването. Не е ли това проява на политическа шизофрения, въпреки националния интерес?

Грозно стъпканото знаме в присъствието на ръководството на БСП е поредното доказателство, че българската левица отказва да работи в интерес на гражданите и все по-често потъпква националния интерес на страната ни. Нищо не оправдава този цинизъм, дори безпринцип

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници