БСП протестира: Депутатите напуснаха пленарна зала заради помощите за деца с увреждания

БСП протестира: Депутатите напуснаха пленарна зала заради помощите за деца с увреждания
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Депутатите от БСП лява България напуснаха днес пленарната зала заради отхвърленото тяхно предложение да се включат в седмичната програма законови промени, предвиждащи увеличаване на помощите за деца с увреждания, пише БГНЕС.

Уважаеми колеги от ГЕРБ, казахте, че предложението ни за увеличаване на средствата за децата с увреждания е предизборно, обоснова се председателят на партията и ПГ на БСП лява България Корнелия Нинова.

„Но нека повторя - 15 октомври 2015 г. е внесено, когато нямаше президентски избори. Казахте, че е популистко - защо тогава сте го подкрепили в социалната комисия”, запита тя. И продължи: от 20 април има внесен още един законопроект по искане на майките на деца с увреждания, който предвижда отпадане на таксите за дела за попечителство. „Това предложение внесохме след предишната среща с тях. От 20 април до сега не е минал през комисия на първо четене, но не е разпределено. Това показва отношение на политическа партия ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов към бедните, децата с увреждания, слабите хора, които не искате да подкрепяте, заяви Нинова.

По темата, повдигната в декларация от тази сутрин на ГЕРБ по повод случилото се преди дни на тържеството на язовир „Корпинка”, председателят на ПГ и на лявата партия подчерта: Разграничихме се категорично от потъпкването на европейските символи, правим го с еднаква острота и към провокацията да бъде освиркван и замерян с бутилки Красимир Велчев - представителят на ГЕРБ там. И двата акта са неприемливи, осъждаме ги еднакво, повтори тя. Но не носим отговорност, че представителят на ГЕРБ мълча при поругаването на знамената и беше замерян и освиркван. На това място бяхме събрани хора от всички политически сили, водени само от едно- от патриотизъм, от защита на национален интерес, от желание за възстановяване на нормалните отношения с Русия, поясни Нинова. 

#депутати #промени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници