Полският кандидат-инвеститор „Силезия“ нямал шансове за ОЦК – Кърджали

Полският кандидат-инвеститор „Силезия“ нямал шансове за ОЦК – Кърджали
От мръсните игри в София потърпевшите сме ние. Прекратихме протестите и всеки ден бездействаме в завода от 7:30 до 15:00 ч. Хората нямат настроение за нищо, обхванати са от пълна апатия, коментира Анни Георгиев от КТ „Подкрепа“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полският кандидат-инвеститор „Силезия“ няма шанс да придобие Оловно-цинковия комбинат в Кърджали.

„Силезия“ АД не е инвеститорът, с който се водят преговори за ОЦК – Кърджали, коментира областният управител на Иванка Таушанова, цитирана от БГНЕС.

Тя опроверга твърденията в пресата, че полската компания е единствената, която не е оттеглила интереса си към предприятието.

Според нея става дума за друга фирма, която има желание да развива дългосрочно производството в завода.

„Разбираемо е недоверието на металурзите, но на този етап името й не може да бъде оповестено заради коректността на търговските преговори“, обясни Иванка Таушанова.

Тя подчерта, че е от особена важност и собственикът на комбината Валентин Захариев да прояви отговорност като работодател и да улесни финализирането на преговорите.

До момента по неофициална информация е известно, че полското дружество „Силезия" АД от Катовице и част от големия концерн „Импексметал“ са представили офертата си за наемане на завода за срок от 3 години.

С това обаче преговарящите от Първа инвестиционна банка (ПИБ), която е един от тримата кредитори, категорично не била съгласна.

Фирма на групировката ТИМ от Варна, част от българския холдинг „Химимпорт“, също е заявила интерес към закупуването на ОЦК – Кърджали. Тя обаче също имала кредит от 120 млн. лв., дължим на ПИБ.

„От мръсните игри в София потърпевшите сме ние. Прекратихме протестите и всеки ден бездействаме в завода от 7:30 до 15:00 ч. Хората нямат настроение за нищо, обхванати са от пълна апатия, последната ни надежда е да се намери някакъв изход поне след празниците“, коментира заводският председател на КТ „Подкрепа“ Анни Георгиев.

След разговори с областния управител Иванка Таушанова той е убеден, че тя знае името на компанията, с която се водят преговорите на правителствено ниво, но не желае да го огласи.

В 13:00 часа във вторник с колегата му от КНСБ Белю Стайков и с група металурзи внесоха в деловодството на парламента подписката, с която над 10 000 жители на Кърджали подкрепиха исканията на работниците.

#Белю Стайков #КНСБ #Анни Георгиев #КТ „Подкрепа“ #инвеститор #Иванка Таушанова #Валентин Захариев #ОЦК – Кърджали #„Силезия“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници