Лидерът на БСП в Сливен Мартин Славов подаде оставка

Лидерът на БСП в Сливен Мартин Славов подаде оставка
Основният мотив за оставката на Мартин Славов е запис на негов разговор за задкулисно договаряне на действия в местните избори с друг потенциален кандидат за кметския пост. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Замесеният в скандала с предизборни договорки лидер на БСП Мартин Славов е подал оставка, но остава член на партията и на състава на пленума и общински съветник, съобщиха днес от местното ръководство на партията.

Общинският лидер на БСП в Сливен Мартин Славов, който беше замесен в скандал с предизборни договорки, подаде оставка, но запази поста си на общински съветник, съобщиха от местното ръководство на социалистическата партия.

На заседание на градската организация късно в понеделник вечерта е гласувана оставката на Славов, той запазва мястото си в разширеното местно партийно ръководство, съобщиха от местната организация на социалистите.

Основният мотив за оставката Мартин Славов и съпартийците му обясниха с негативния отзвук в обществото по повод на медийни публикации на запис на негов разговор за задкулисно договаряне на действия в местните избори с друг потенциален кандидат за кметския пост.

След избухването на скандала председателят на БСП Сергей Станишев призова Мартин Славов да не присъства на Конгреса на партията, а група социалисти от сливенската организация поискаха оставката му.

И Мартин Славов, и други членове на партията обаче вече съобщиха, че са знаели за записа дни преди той да бъде публикуван и въпреки това не е предприето нищо.

Самият Мартин Славов коментира пред BNews, че лично е уведомил за записа, когато е разбрал за съществуването му.

Нов председател на БСП в Сливен ще бъде избран на заседание на общинската конференция на 23 юни.

#48-и конгрес на БСП #оставка #Мартин Славов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници