Републиканските пътища са издържали на земетресението

Републиканските пътища са издържали на земетресението
Лиляна Павлова и Лазар Лазаров увериха, че земетресението не е нанесло щети на републиканската пътна мрежа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма щети по републиканските пътища в областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград след силното земетресение, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Земетресението не е нанесло щети по републиканската пътна мрежа показват проверките на екипите на Агенцията в четирите области.

Още сутринта в 8:00 часа след трусовете на екипи на Института по пътищата е било разпоредено да направят проверка на състоянието на пътната инфраструктура.

Първо са били проверени трасето на автомагистрала „Люлин“, част от автомагистрала „Струма“, огледани са били и тунелите.

„Няма никакви проблеми, съоръженията са проектирани да издържат доста по-сериозни натоварвания от това земетресение“, заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, цитиран от „Фокус“, на официалната церемония по първата копка на започващата рехабилитация на пътя Твърдица-Елена.

Сутринта във вторник министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, заедно с инж. Лазар Лазаров и експерти от лабораторията на пътната агенция, провериха мостовите съоръжения на автомагистрала „Люлин“ и участъкът на автомагистрала „Струма“ от пътен възел Даскалово до Долна Диканя.

Детайлната проверка на инженерния екип на Централния институт по пътни технологии, национални и европейски норми и стандарти към АПИ на автомагистрала „Люлин“ показа, че няма щети или проблеми с трите пътни възела, трите тунела и тринайсетте моста на автомагистралата.

Не са открити проблеми по трасето на „Струма“ и по четирите тунела на „Хемус“.

Съоръженията са проектирани да издържат до девета степен по скалата на Рихтер, подчертават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

#Лиляна Павлова #Агенция „Пътна инфраструктура“ #АПИ #Лазар Лазаров #Благоевград #Кюстендил #Перник #София #инфраструктура #земетресение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници