ГЕРБ откри конференцията "Ценности, религия и секуларизъм"

ГЕРБ откри конференцията "Ценности, религия и секуларизъм"
Източник: m.dariknews.bg
A A+ A++ A

Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, съвместно с Фондация „Конрад Аденауер“ и Вилфред Мартенс Център, организираха конференция на тема “Ценности, религия и секуларизъм“.

Събитието се провежда в Гранд хотел София, зала „София“ от 9:30 ч. Обсъждат се теми, свързани с исляма и международната сигурност, обучения по въпроса за вероизповеданията, както и радикализацията. 

Конференцията се открива от председателя на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“, заместник-председател на ПП ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, от председателя на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, от Микулаш Дзуринда – председател на Вилфред Мартенс център, Торстен Гайслер – ръководител на фондация „Конрад Аденауер“ за България и д-р Георги Кръстев – секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет.

Модератор на дискусиите е зам.-председателят на Комисията по културата и медиите Ирена Соколова. Лектори на конференцията са евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев, преподавателят в Центъра за източни езици и култури, проф. Цветан Теофанов, деканът на Богословския факултет към СУ проф. д-р Александър Омарчевски и председателят на "Софийски форум за сигурност" Йордан Божилов.

Програмата получава финансова подкрепа от Европейския парламент.

#ценности #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници