Гуардиола надви Моуриньо в дербито на Манчестър

Гуардиола надви Моуриньо в дербито на Манчестър
Източник: www.webcafe.bg
A A+ A++ A

 

Отборът на Манчестър Сити победи Манчестър Юнайтед с 2:1 като гост в дербито от 4-ия кръг на Висшата лига, в което един срещу друг се изправиха старите съперници Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, предаде БГНЕС.

На "Олд Трафорд" "гражданите" започнаха много по-добре двубоя, като контролираха топката и натискаха своя съперник. Предимството им даде резултат в 15-та минута, когато последователни грешки на Баи и Блинд позволиха на Де Бройне да излезе сам срещу Де Хеа и белгийският национал откри резултата.

"Червените дяволи" бяха объркани по терена и правеха твърде много грешки, а гостите се възползваха от това и удвоиха преднината си в 36-та минута, когато Келеши Ихеаначо бе забравен в малкото наказателно поле и се разписа след добавка.

Домакините се върнаха в двубоя в 42-та минута, когато новият вратар на Сити Клаудио Браво не се намеси добре при центриране и Златан Ибрахимович прати топката във вратата. След почивката възпитаниците на Жозе Моуриньо натиснаха в търсене на изравнителен гол, но пропуснаха няколко положения и в крайна сметка записаха първа загуба от началото на сезона. Гуардиола и Сити пък продължават да са с пълен актив точки. 

#Висшата лига #Пеп Гуардиола #Жозе Моуриньо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници