Бъчварова обидена на Нинова за поисканата оставка

Бъчварова обидена на Нинова за поисканата оставка
www.glasove.com
A A+ A++ A

 

Честит 9 септември. Да благодарим на другарката Нинова за това какво е БСП – преднамереност, некомпетентност и лъжи. Целият ден това е поведението на БСП и ние като политическа сила, която много държи на истината, държим на това да не оставаме в заблуда нито един човек. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка със сделката за „царските конюшни”, пише БГНЕС.

Много грозно и недостойно политическо поведение. Няколко думи по сделката, по която БСП си позволи тези действия. Това е недостоен начин да се прехвърли политическа вина там, където тя не съществува, категорична е Бъчварова.

Регионалният министър Лиляна Павлова от своя страна каза, че темата не трябва да се политизира, а да се прави ясно разграничение.

„Сделката касае не продажба, а прекратяване на собственост върху земя, върху която има сгради, които са собственост на няколко ведомства, държавни институции. Сделката не касае прекратяване на съсобственост на сгради, а касае решение на областния управител”, уточни Павлова. Тя подчерта, че областният управител е прекратил държавната съсобственост върху земята и я е предоставил на съответната фирма.

Областният управител по негово решение и еднолично е прекратил сделката, добави Павлова. От МРРБ изрично сме казали, че въпреки че това е в компетенциите на областния управител, за тази земя се водят съдебни дела – висящи, и не е целесъобразно в тази ситуация да извършва прекратяване на собствеността. Въпреки всичко той не се съобразява с това и извършва и сключва договора за прекратяване на собствеността и я предоставя в частни ръце, каза още Павлова.

Сградите остават държавна собственост в лицето на три министерства, а земята е тази, с която той се е разпоредил. Областният управител не се е съобразил с нашата позиция, каза още Павлова.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева показа писмо от областния управител, с което той уведомява МЗХ за сделката за земята. МЗХ има 600 кв. м сутерен, 103 кв. м. партерен етаж. На това писмо на областния управител сме отговорили в началото на април, че МЗХ не желае да бъде процедирана въпросната процедура. На повторно писмо от областния управител по-късно ние сме потвърдили нашата позиция, като сме взели становището на МРРБ, допълни Танева.

Бъчварова каза, че МВР няма становище, защото имотите на МВР на въпросния терен през 2000 г. са обявени за имоти с отпаднала необходимост. Оттогава досега не е издаден акт, който да удостоверява собствеността на тези имоти, за да може да се прехвърлят или да се разпорежда МВР с тях. Такива писма са отправени неколкократно до областните управители и са оставяни без отговор. С моя подпис – това, което размахват от БСП е искане към областния управител да актува тези имоти, за да може да решим как да се разпореждаме с тях. Ние нямаме този документ, с който разполага МЗХ. Абсолютно преднамерено и недобросъвестно и клеветнически е поведението на БСП, размахвайки лист с мой подпис, каза още Бъчварова.

БГНЕС припомня, че вчера председателят на БСП Корнелия Нинова изнесе данни, че преди 2 месеца областният управител на София Веселин Пенев, излъчен от РБ и назначен от Бойко Борисов, и зам.-областният управител от ГЕРБ Томи Николов, продават т.нар. царски конюшни, 7 декара и половина на пъпа на София, кв. „Оборище”, на 100 метра от паметника на Васил Левски, за сумата от 658 870 лв. Тоест по 90 лв. на квадратен метър. 

#министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници