Павлова и Бъчварова с различни твърдения за разделителна мантинела по пътя София-Калотина

Павлова и Бъчварова с различни твърдения за разделителна мантинела по пътя София-Калотина
ureport.bg
A A+ A++ A

 

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова опроверга твърдения на регионалния министър Лиляна Павлова във връзка с осигуряването на разделителни мантинели на пътя София-Калотина. Това става ясно от отговор на Бъчварова до депутата от РБ Петър Славов, пише БГНЕС.

През август Павлова писмено отговори на народния представител, че Агенция “Пътна инфраструктура” няма 3,5 млн., за да сложи разделителна мантинела по трасето от столицата до българо-сръбската граница. Сред причините, Павлова цитира данни на АПИ, според които в участъка не са регистрирани пътно-транспортни произшествия, които да включват челни удари. Поводът за питането е катастрофата от юли месец, при която турският гастарбайтер Фарук Бекташ уби семейството мотористи Таня и Бойко Бойкови. Депутатът Петър Славов от Реформаторския блок пита защо автомобилната администрация не раздели с мантинели пътните платна, по подобие на тези, които са поставени между Бургас и Созопол.

В настоящия отговор на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова отчита, че при 211 регистрирани ПТП-та в последните шест години по пътя Созопол-Бургас, където мантинела има, загиналите са четирима. За пътя от Сливница до софийското Околовръстно шосе за периода от 2010 година при 14 ПТП-та, загиналите са седем души.

“Данните включват само броя на ПТП с автомобили и мотористи, които са настъпили в резултат на неправилно изпреварване, навлизане в насрещното платно или извършване на неправилна маневра (обратен или ляв завой)”, отговаря Румяна Бъчварова, с което задочно подкрепя депутата Петър Славов, според когото поставянето на мантинела по пътя София-Калотина би намалило катастрофите и съответно загиналите и ранените. 

#разделителна мантинела #катастрофи #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници