Министър Бъчварова: Най-нисък брой напуснали МВР в сравнение с предишни години

Министър Бъчварова: Най-нисък брой напуснали МВР в сравнение с предишни години
A A+ A++ A

 

В сравнение със същия период за предишни години досега имаме най-нисък брой на напуснали МВР. Това заяви пред членовете на вътрешната комисия ресорният министър Румяна Бъчварова, пише БГНЕС.

Бъчварова бе запитана дали се наблюдава по-голямо текучество в МВР от обичайното и успяват ли да се проведат конкурсите и да се запълнят свободните места във ведомството.

„Възложила съм няколко проекта за кадрово укрепване на МВР и конкретни мерки за ускоряване на процедурите за провеждане на конкурс и назначаване на нови служители. Те вече са в действие. Вече имаме над 300 обявени конкурса за МВР. В сравнение със същия период за предишни години досега имаме най-нисък брой на напуснали. Вероятно до края на годината напусналите ще се увеличат”, каза Румяна Бъчварова.

„Моето усещане е, че имаме стабилизиране, даваме възможности за развитие. Работят два екипа по тази тема в МВР и сме почти на финал. Правим анализ звено по звено. Факт е, че най-големият проблем на МВР в момента е не толкова техническата обезпеченост. Всички процедури са стартирани”, увери силовият министър.

Според нея, за да има едно силно МВР в следващите три години трябва да има перспектива точно какви хора трябват, на какви позиции, колко време ще отнеме тяхното обучение, за да се знае как да се работи оттук нататък.

„Ако се наложи, недай си Боже, ще се обърна и към парламента, за да поискам допълнителни бройки. Засега тези, които ни липсват са доста – около 6000. Нямам основание да искаме допълнителни бройки”, допълни Румяна Бъчварова.

#сравнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино