Фандъкова: Метрото върви по разписание

Фандъкова: Метрото върви по разписание
Метрото ще върви без промени, няма опасност заради земетресението, смятат от Столична община. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да има промяна в разписанието на столичния метрополитен заради земетресението с магнитуд между 5.8 и 6 по Рихтер, което разлюля България през нощта срещу 22 май, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Метрото днес ще върви по разписание, без промяна. В непрекъснат контакт сме с Гражданска защита и всички сходни структури. Взели сме мерки за реакция в случай на нужда. Разпратили сме специалисти на оглед за щети във всички райони на столица", посочи Фандъкова по БНР.

Междувременно стана ясно, че проверката на язовирните стени в страната е показала, че няма скъсани или напукани. Няма щети и в електрическата мрежа, с изключение на дребни аварии в Перник.

Съобщава се за паднали комини, напукани стени и мазилки на жилищни блокове, но без сериозни щети. Най-силно е пострадал бл. 251 в столичния квартал „Борово", разположен в близост до бул. „България". Обитателите на блока бяха евакуирани, като обаче никой от тях не е пострадал.

В Перник тръгна слух, че е компрометирана стената на язовир „Студена”, но информацията бе опровергана от шефа на Гражданска защита. В момента обемът на язовира е 21 млн. куб. м. Няма никакви пукнатини в стена, дори незначителни. Стената е проектирана да издържи 8.5 по Рихтер, отбелязаха специалисти.

#София #Йорданка Фандъкова #кмет #метро #земетресение #трус #Рихтер #Перник #Борово #Гражданска защита #язовир „Студена”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници