40 млади учени минаха обучение за писане на проекти по „Хоризонт 2020“

40 млади учени минаха обучение за писане на проекти по „Хоризонт 2020“
Източник: www.mon.bg
A A+ A++ A

 

Обучение за писане на проекти по дейност „Мария Склодовска-Кюри“ на Рамкова програма „Хоризонт 2020“ преминаха днес 40 млади учени, съобщиха от МОН, предаде БГНЕС.

Обучението се проведе в Министерството на образованието и науката, съвместно с експерти от Българската академия на науките. По тази дейност на рамковата програма младите учени могат да кандидатстват за индивидуални стипендии за подпомагане на техните умения и кариера чрез обучение или работа за определен период от време в друга държава или в частния сектор. Форумът беше открит от зам.-министъра на образованието и науката проф. Иван Димов. Той обясни, че е от съществено значение учените в България да изготвят проекти с високо качество.

„Проектните предложения по дейност „Мария Склодовска-Кюри“ трябва да са фокусирани около изключително вълнуваща идея. От кандидатстващите се очаква да открият достатъчно значим проблем и да развият проекта си около него. Важно е добре да подберат и научния си ръководител. Освен това, трябва да докажат, че са самостоятелни научни работници. Това може да стане чрез статии в списания с висок импакт фактор или с участие в други научни проекти“, добави зам.-министърът.

На обучението днес бяха дадени примери за високо оценени проекти, както и за изискванията на оценителите. Форумът е част от серия информационни срещи, наречени „рали“, които дирекция „Наука“ на МОН ще проведе през септември с цел да популяризира участието на български организации в програмата „Хоризонт 2020“. 

#Хоризонт 2020 #МОН #Българската академия на науките #проф. Иван Димов #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино