Дончев: Редно е да работим за по-добри отношения с Русия

Дончев: Редно е да работим за по-добри отношения с Русия
Източник: www.razkritia.com
A A+ A++ A

 

Чисто икономически на първо място и принципно политически е редно да работим за по-добри отношения с Русия. Това заяви по време на днешния блиц контрол вицепремиерът Томислав Дончев, предаде БГНЕС.

Дончев бе запитан на какво основание България реши да не подкрепя вдигане на санкции срещу Русия и това официална позиция на правителството ли е.

По-рано днес министърът на външните работи Даниел Митов заяви, че България няма да подкрепи вдигане на европейските санкции срещу Русия. Той добави, че Русия не е зачела международните закони в украинската криза. Това не може да остане без последици и единственият мирен инструмент са санкциите, заяви Митов пред агенция Ройтерс.

Дончев обясни, че не е чул изказването на Митов и не знае дали е реплика, извадена от контекста или е категорично отказването с претенцията, че е позиция на правителството.

„Не си спомням в МС или Съветът по европейските въпроси да са взимали някакво подобно решение. Напълно е възможно да е отговор на журналистически въпрос. Не ме вкарвайте в ролята на тълкувател на думите на външния министър, какъвто не съм”, помоли Томислав Дончев.

Той призна, че безспорно България търпи загуби заради санкциите срещу Русия, за земеделието и други сектори на икономиката. „Освен това нагнетяват и усложняват отношенията между ЕС и Русия, което в ситуация на регионална несигурност не носи допълнителни ползи. Чисто икономически на първо място и принципно политически е редно да работим за по-добри отношения с Русия”, каза още Томислав Дончев. 

#Русия #Томислав Дончев #Даниел Митов #България #МС #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино