Агенция Франс прес отвори офис в Северна Корея

Агенция Франс прес отвори офис в Северна Корея
A A+ A++ A

 

Агенция Франс прес вече има свое бюро в КНДР и стана една от малкото чуждестранни медийни организации с постоянно представителство в изолираната комунистическа държава, пише ГНЕС.

Офисът на АФП в Пхенян беше открит късно снощи. Дейността му ще е фокусирана главно върху разпространяване на видео материали и снимки за хилядите клиенти по света.

Главният изпълнителен директор на АФП Емануел Ог заяви при откриването, че бюрото в Пхенян запълва празнина в мрежата на агенцията, която разполага с около 200 представителства в 150 държави.

На срещата си с председателя на Севернокорейската информационна агенция Ким Чен Гуан Ог изтъкна, че основополагащи ценности за АФП са свободата на информацията и свободата на изразяването.

Споразумението между АФП и Севернокорейската информационна агенция включва периодично изпращане на екипи, които ще пишат, ще правят снимки и ще заснемат видео материали.

В рамките на споразумението севернокорейски фотограф и видео оператор бяха обучени от АФП и ще работят под нейно ръководство.

АФП е втората международна агенция след Асошиейтед прес, която се установява за постоянно в Северна Корея.

#бюро #КНДР #Пхенян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници