Цветанов: „Сливенгейт" е проблем на БСП

Цветанов: „Сливенгейт" е проблем на БСП
Цветанов беше в Русе, за да връчи членските книжки на 70 от 300 нови членове на партията в Русенска област. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандалът със записа с уговорки за купуване, продаване и фалшифициране на кметските избори от хора на БСП в Сливен е проблем на БСП, смята вътрешният министър Цветан Цветанов.

""Сливенгейт", ако може да бъде наречен така, е проблем на самата БСП. Винаги съм казвал, че това е партията, наследила порочните практики от БКП," заяви в Русе зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Цветанов беше в града, за да връчи членските книжки на 70 от 300 нови членове на партията в Русенска област.

Според него БСП е получила абсолютно всички дивиденти, които са можели да генерират сериозни финансови ресурси, но не са променили по никакъв начин поведението си в управлението.

"Сами виждате, че там се говореше за милион и половина за купуване на гласове, но се говореше и за 1 милион от страна на Първанов за черен пиар," каза още Цветанов.

Той обясни, че МВР ще изпълни всички разпореждания от прокуратурата, както и тези на главния прокурор, който е разпоредил националното следствие да се заеме със случая. Ще работят всички компетентни дирекция от МВР, като сред тях са Криминална полиция и Борба с организираната престъпност.

"Защото тук говорим за няколко състава на престъпления от всичко, което беше публикувано от тези записи – купуване на гласове, пране на пари и тежката престъпност, която винаги генерира сериозно проблеми и понякога завършва с фатален край," посочи Цветанов.

Извън темата той обяви, че българската и румънската полиция ще работят отново заедно през новия туристически сезон.

Български полицаи ще отидат в Румъния, а румънци ще дойдат тук, за да направят съвместни екипи. Целта е да се гарантира сигурността на румънските туристи, които са най-многобройните гости на България от страна на чужденците.

Цветанов припомни, че през 2012 г. се очаква ръст на чуждите туристи с 6-8 % и приходи от 3,5 млн. лв.

#Цветан Цветанов #Цветанов #министър на вътрешните работи #Сливен #запис #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници