Румен Петков иска извънредни избори

Румен Петков иска извънредни избори
A A+ A++ A

Извънредните избори са неизбежни, защото сегашният формат много трудно може да намери политическа логика. Това каза заместник-председателят на АБВ Румен Петков в „Денят започва” по БНТ. Той обясни, че през последните месеци се затруднява да идентифицира управляващите. „Част от реформаторите твърдят, че са в опозиция.

Представителите на същите тези реформатори същевременно са здраво вкопчени във властта”, каза той и обясни, че липсата на политическа хигиена там е основна част. „Не бих се наел да тълкувам този доста специфичен сегмент, наречен мнозинство в България”, добави той. По отношение на антитерористчиния закон, Румен Петков заяви, че има много несъответствия. „Там примерно е казано, че ще използваме армията, но не и как и при какви условия”, каза той и обясни, че ще направи предложения още две седмици да имат за предложения между първо и второ четене. По думите му основното безпокойство е, че не е направен широк обществен дебат по него.

Във връзка с предстоящите президентски избори и кандидата на АБВ, Петков заяви, че волята на партията да се намери силна, солидна, обща кандидатура в левицата е срещнала едно доста грубо неразбиране. Петков обясни, че от АБВ ще предложат силен държавник, силен политик, който има своя биография и лице.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници