Тръмп изпревари Клинтън за първи път от няколко месеца

Тръмп изпревари Клинтън за първи път от няколко месеца
БТВ
A A+ A++ A

 

 

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ – Доналд Тръмп, събира повече подкрепа от съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, сочи допитване на института „Ипсос“, направено съвместно с агенция Ройтерс, пише БТВ.

Според данните на анкетата, извършена онлайн от 26 август до 1 септември, за Тръмп са готови да гласуват 40% от запитаните, а за Клинтън – 39%.

Тази година в допитванията на „Ипсос“ и Ройтерс милиардерът е водил само два пъти за кратко – през май, когато спечели първичните избори в Републиканската партия, и в края на юли след националния конгрес на републиканците, на който официално бе издигнат за кандидат.

В периода 18 – 22 август Клинтън е водела на Тръмп с разлика от 12 процентни пункта, най-голямата ѝ преднина в последно време.

Дотогава Клинтън е изпреварвала Тръмп с между 3 и 9 процентни пункта, отбелязва Ройтерс.

Според „Ипсос“ причината за загубата на позиции на Клинтън са подновените критики към нея в последните седмици за небрежното ѝ боравене с поверителна информация докато е била държавен секретар, както и дейността на фондация „Клинтън“, която е приемала дарения от чужденци, включително от Саудитска Арабия. Родиха се подозрения, че Хилари Клинтън е правила услуги на хора и държави в замяна на дарения във фондацията ѝ.

#кандидат #републиканци #президент #САЩ #Доналд Тръмп #Демократическата партия #Хилари Клинтън #допитване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай