Откриха Представителен център на ДНР в Чехия

Откриха Представителен център на ДНР в Чехия
Източник: eadaily.com
A A+ A++ A

 

Представителен център на самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) бе открит в чешкия град Острава, предаде БГНЕС.

Чешкото Министерство на външните работи увери, че няма да го третира като дипломатическа мисия. Неголяма група с флагове на ЕС и Украйна протестираше край сградата на представителството. Макар че те не се държаха агресивно администрацията на хотела, където се състоя представянето на центъра, помоли организаторите да съкратят времето за изявления на пресконференцията, за да се избегнат недоразумения.

Ръководителката на представителството Нелла Лискова нарече себе си почетен консул на ДНР в Чехия, срещу което категорично се обяви външното министерство. Тя заяви, че центърът ще се занимава с организирането на хуманитарни помощи за пострадалите райони в Донбас, а също с установяването на икономически контакти между физически и юридически лица от Чехия и ДНР.

Лискова заяви също, че центърът няма нищо общо с терористите и няма да подкрепя тероризма. Известно е, че украинските власти наричат сепаратистите от ДНР терористи. „Подкрепям да се сложи край на безсмисления военен конфликт, на гибелта на невинни граждани, включително на деца“. Тя добави, че не вижда „сътрудничеството между страните и дружбата между жителите да има някаква връзка с тероризма“.

#Донецка народна република #ДНР #Острава #ЕС #Украйна #Чехия #Донбас #тероризма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници