Борис Тадич изгубил изборите заради арогантното си управление

Борис Тадич изгубил изборите заради арогантното си управление
Весна Пешич се смята за един от символите в борбата срещу диктаторския режим на Слободан Милошевич. Снимка: abrasmedia.info
A A+ A++ A

Бившият президент на Сърбия Борис Тадич е загубил изборите, защото отблъснал избирателите с арогантното си управление, заяви бившият член на Демократическата партия Весна Пешич.

„През последните години Тадич и Демократическата партия управляваха по един особено арогантен начин. Те изоставиха обикновените хора, които поради безобразната приватизация останаха без нищо“, коментира Весна Пешич, цитирана от БГНЕС.

Тя беше независим народен представител в досегашния състав на парламента в Сърбия – Скупщината, и отказа да участва в последните парламентарни избори.

Весна Пешич бе един от най-близките политици на премиера Зоран Джинджич, който бе убит през 2003 г. в центъра на Белград.

„Никой няма право да бъде арогантен спрямо обикновените граждани, които винаги заслужават внимание. Но за тях обикновените хора вече не съществуват. Нито един политик няма право да забравя това“, каза още Весна Пешич, която се смята за един от символите в борбата срещу диктаторския режим на Слободан Милошевич.

Според нея победата на някогашния съюзник на силния човек на Сърбия Слободан Милошевич – популиста от Сръбската прогресивна партия Томислав Николич, е била очаквана на втория кръг на президентските избори.

Томислав Николич се превърна в проевропеец, след като дълго време оспорваше такава опция за Сърбия, и осребри растящото недоволство на населението, ударено от икономическата криза.

#Сърбия #президентски избори #Борис Тадич #Томислав Николич #Скупщина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници