Антон Кутев: БСП е най-демократичната партия в България

Антон Кутев: БСП е най-демократичната партия в България
Не ме е страх от Бойко Борисов, ужасява ме фактът, че може толкова дълго популизмът и липсата на професионализъм да управляват държавата, каза Антон Кутев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП е най-демократичната партия в България, заяви депутатът от „Коалиция за България“ Антон Кутев.

„На 48-ия Конгрес на БСП дадохме ясен сигнал, че сме единствената алтернатива срещу ГЕРБ“, коментира социалистът пред БНТ.

Той е категоричен, че след сериозната лидерска битка между Георги Първанов и Сергей Станишев е време дебатът да се фокусира върху това как БСП да се превърне в по-действена партия.

„Георги Първанов не се яви на края на сблъсъка, защото не му беше ясен краят на този сблъсък. На мен ми се иска битката Първанов–Станишев да е приключила“, призна Антон Кутев.

Според него с участието си в надпреварата за председател на БСП предишният президент е опитал да каже много неща на партията, но само част от констатациите му са били верни.

„Вярно е например, че БСП трябва да се мотивира по отношение на това как се правят избори. Вярно е, че машината ГЕРБ в момента е доста силна. Ние сега трябва да седнем да решаваме тези проблеми“, посочи Антон Кутев.

Той отбеляза, че въпреки спада в подкрепата на ГЕРБ процентите за БСП не са достатъчни за самостоятелно явяване на парламентарните избори през 2013 г.

„На мен никак не ми се иска БСП да влиза в тежка коалиция. На нас проблемът ни е, че 80 депутати не са ни достатъчни, на нас ни трябват над 100 депутати, а такива проценти ние засега нямаме. Това е тежката задача пред партията. Категорично не може да става дума за коалиция между ГЕРБ и БСП“, категоричен е Антон Кутев.

Червеният депутат подчерта, че управлението на държавата е професионален процес, а на БСП са й нужни отговорност, справедливост и солидарност.

„Не ме е страх от Бойко Борисов, ужасява ме фактът, че може толкова дълго популизмът и липсата на професионализъм да управляват държавата“, каза още Антон Кутев.

По думите му според БСП и България, и Европа могат да излязат от кризата с един по-друг подход към парите, с много повече солидарност и подкрепа към слабите.

#коалиция #Бойко Борисов #48-и конгрес на БСП #БСП #Антон Кутев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници