150 лв. заплата за служител на "Интендентско обслужване"-Калофер. Погасяват задължения

150 лв. заплата за служител на "Интендентско обслужване"-Калофер. Погасяват задължения
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

 

Близо 200 000 лв. е загубата на “Интендантско обслужване” за първото полугодие. Тези данни изнесе военният министър Николай Ненчев, предаде БГНЕС.

Загубата се отчита на фона на поръчките, които Министерство на отбраната започна да възлага на предприятието си.

Ненчев припомня, че загубата на “Интендантско обслужване” за първата половина на 2015 г. възлиза на 326 000 лв. Просрочените задължения на фирмата на МО са в размер на 3 млн. лв. Военният министър не уточнява каква сума от тях е погасена.

По повод изложеното от депутата от опозицията, че месечните възнаграждения на работниците на “Интендантско обслужване” - Калофер възлизат на 90-100 лв., а част от тях са били принудени да излязат в неплатен отпуск, Ненчев коментира, че осем служители са получили по 150 лв., а излизането в отпуск било по желание на самите служители.

От думите на министъра става ясно още, че в клона на предприятието в Калофер към средата на годината работят 135 души, което е с 11 по-малко от началото на 2016 г., като напускането е станало по собствено желание.

Военният министър припомня, че новото ръководство на “Интендантско обслужване” е подписало през април месец договор за доставка на полеви облекла на стойност почти 1,7 млн. лв. В началото на август е възложено изработването на други 150 комплекта облекла, които са необходими за мисии зад граница. На 22 август е получена и втора заявка, която трябва да бъде изпълнена до май месец 2017 г. 

#загубата #Министерство на отбраната #МО #Калофер #военният министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай