Саркози набира скорост, става все по-популярен

Саркози набира скорост, става все по-популярен
A A+ A++ A

 

Расте популярността на бившия президент на Франция Никола Саркози, който тази седмица обяви, че отново ще се кандидатира за президент на изборите през 2017 г., съобщава Нова телевизия.

Според публикуваните днес резултати от допитване на института ТНС Софрес (TNS Sofres) Саркози се очертава като лидер сред останалите кандидати на предстоящите в Републиканската партия първични избори.

За Саркози на първия тур на вътрешно партийните избори са готови да дадат гласа си 34% от привържениците на либерал-консерваторите. Главният му конкурент – кметът на Бордо Ален Жупе, който дълго време бе начело в анкетите, за една седмица губи 3% от гласовете.

През ноември френските десни възнамеряват да проведат вътрешно партийни избори, за да определят най-силния кандидат за президентските избори. Засега участие в първичните избори са заявили 13 кандидати.

Първият тур на президентските избори във Франция ще е през април 2017. Освен Жупе и Саркози кандидатурата си официално обяви ръководителката на крайно десния Национален фронт Марин Льо Пен.

Колкото до сегашния президент Франсоа Оланд, той още не е съобщил намеренията си. Според френските наблюдатели това е само въпрос на време. 

#популярен #кандидат за президент #Никола Саркози #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници