РЗС: Ще евтаназираме „Атака” и СДС безболезнено

РЗС: Ще евтаназираме „Атака” и СДС безболезнено
Очевидно е, че в България партиите, които бяха носители на дясната идея в миналото, необратимо са изчерпали идейния си и кадрови потенциал, смятат от РЗС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

РЗС заявява категоричната си воля да бъде катализатор на нов тип обединителен процес в дясното политическо пространство, съобщават от пресцентъра на партията.

Нашата цел е да създадем широк гражданско-консервативен блок на патриотична основа, да обединим всички трезвомислещи българи, които не искат за пореден път да се повтори сценарият за закрепване на посттоталитарното статукво, се казва в изявлението на партията.

Събитията от последните дни показаха, че кризисните процеси в традиционната десница са достигнали критичната точка. Очевидно е, че в България партиите, които бяха носители на дясната идея в миналото, необратимо са изчерпали идейния си и кадрови потенциал. Амбициите на техните отломки да оцелеят политически на всяка цена поставят в безизходица техния избирател и заплашват той да бъде подлъган от фалшивия псевдодесен проект на Меглена Кунева – което е и целта на силите, стоящи зад нея, посочват от РЗС.

Тези сили са бившите ортодоксални комунисти и техните наследници, бивши висши служители на Държавна сигурност, намиращи се под прикритието на финансовите кръгове на бившия президент Георги Първанов. Зад измамата, която се поднася на българската общественост, стоят парите, изпрани в чужбина след 1989 година, откраднатите от депозитите при банковия фалит през 1996 г., натрупаните от търговията с оръжие и наркотици на мафията, парите на тъмни фигури, познати ни от най-криминалните времена на прехода. Тази опасност трябва да бъде пресечена навреме, се казва още в изявлението на партия.

Това може да стане след разчистване на крайно замърсения политически терен. Терен населен с политически субекти като „Атака" и СДС – разложени, но все още поддържани изкуствено живи. РЗС има готовност да направи безболезнена анестезия на „Атака" и СДС, за да изчисти политическото пространство от гнилостните процеси и за да не допусне червените яйца на фалшивия проект „Кунева" да се измътят в дясното гнездо, казват още от партията на Яне Янев.

Дясното се нуждае от нова политическа концепция, която да бъде контрапункт на досегашните корупционни практики, престъпна приватизация и битка за задоволяване на егото на един или друг лидер. В контекста на тежките финансово-икономически условия в световен мащаб дясното в България трябва да бъде изградено на основата на автентичните дясно-консервативни ценности, съчетани с духа на модерния патриотизъм, допълват от партията.

На фона на разпадащите се досегашни десни и националистически партии има безусловна необходимост от оздравителен процес в дясно и РЗС ще започне да моделира този процес на консолидация в близките дни и седмици, заявяват още от РЗС.

#РЗС #Атака #СДС #Меглена Кунева #Георги Първанов #президент #Държавна сигурност #България #Яне Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници