Първанов се отказа от битката за лидер на БСП

Първанов се отказа от битката за лидер на БСП
Бившият президент Георги Първанов се отказа от битката за лидерство в БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият президент Георги Първанов се оттегли от битката за лидерския пост на 48-ия конгрес на БСП, отваряйки пътя за преизбирането на досегашния председател Сергей Станишев.

Първанов бе една от кандидатурите за ръководния пост в социалистическата партия. Всички наблюдатели сочеха сегашният лидер Сергей Станишев за безспорен фаворит в битката.

В събота по време на изказването си пред делегатите Първанов предизвика възмущения от страна на голяма част присъстващите на портийния форум, предаде агенция БГНЕС.

В събота на закрито заседание делегатите на конгреса на БСП обсъждаха номинациите за ръководния пост в БСП, като се очакваше да избират измежду кандидатурите на Първанов и бившето му протеже Станишев.

Президентът през 2002 - 2012 година Георги Първанов си е направил самоотвод като кандидат за председател на БСП с мотив, за да няма разделение в партията, съобщиха делегати на 48-ия конгрес на БСП, цитирани от Агенция „Фокус" .

Близо 30 бяха кандидатурите за лидер на БСП и след оттеглянето на Първанов, основните кандидати останаха Сергей Станишев, Драгомир Стойнев и Георги Кадиев, като малко преди полунощ Стойнев също си направи самоотвод.

След полунощ гласуването за лидер на БСП все още не се бе състояло.

#Сергей Станишев #Георги Първанов #БСП #Българска социалистическа партия #конгрес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници