Пирински: ГЕРБ управлява с лъжи за европейско развитие на България

Пирински: ГЕРБ управлява с лъжи за европейско развитие на България
Според Георги Пирински алтернатива има и заявката на конгреса на БСП да противодейства на политиката на ГЕРБ не е празно обещание, а добре премислен ангажимент. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ управлява с безскрупулни лъжи за европейско развитие на България, заяви депутатът от БСП Георги Пирински на 48-ия Конгрес на партията.

„Основен инструмент в ръцете на управляващите са лъжите, които все още опитват да прикриват с агресивен пиар, със свръхактивност, с охулване на опонента, с манипулации, сплашвания и репресии," допълни Георги Пирински, цитиран от БГНЕС, след обсъждане на политическите резолюции „Съвременната криза и България утре - отговорът на социалистите" и "Действена БСП за демократична промяна".

Според него алтернатива има и заявката на конгреса на БСП да противодейства на политиката на ГЕРБ не е празно обещание, а добре премислен ангажимент.

„Това е каузата, на която сме длъжни да подчиним политическите си усилия оттук нататък. Тази кауза е развитието на България като пълноценна европейска държава. Държава - достойна за доверието на своите граждани, държава - достоен партньор и отговорен стопанин," посочи Георги Пирински.

При обсъждане на призива на 48-я конгрес „Изборите - по волята на гражданите" Михаил Миков заяви, че опонентите на БСП търсят начини да дискредитират единствената реална опозиционна алтернатива в страната.

„Днес нашите опоненти търсят всички начини и средства да отнемат правото на БСП да бъде морален коректив. Коректив, какъвто сме и винаги ще бъдем," изтъкна Михаил Миков.

Според зам.-председателя на парламентарната група на Коалиция за България управляващите са наясно със залога на следващите избори и знаят, че на тях ще става дума за оцеляването на ГЕРБ като политическа формация.

„Едва ли политическа партия ГЕРБ има бъдеще в следващото десетилетие и затова ръководството й търси всякакви възможности да удължат политическото си бъдеще," категоричен е Михаил Миков.

#Георги Пирински #БСП #48 Конгрес на БСП #Михаил Миков #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници