МТ откри нарушения при плажните концесии в "Слънчев бряг" и в Несебър

МТ откри нарушения при плажните концесии в "Слънчев бряг" и в Несебър
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Фрапиращи нарушения са открити при проверки на плажовете "Слънчев бряг - север" и "Несебър - юг". Концесиите за тях най-вероятно ще бъдат прекратени, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Основните разминавания са в квадратурата на търговските обекти на повече от разрешеното, специално за курортния комплекс, както и при свободната зона за чадъри, предаде БНР.

Инспекцията на министерството цели да провери дали са отстранени пропуските, констатирани в началото на сезона и това при повечето плажове е направено, смята Ангелкова. Тя добави, че повторно са проверени 40 пясъчни ивици. Най- сериозни са нарушенията на "Слънчев бряг - Север" и "Несебър - Юг".

"60 процента е платена зона, 40 процента е свободна зона, което за мен е фрапиращо – 10 процента никак не са малко. Както и излазът, който трябва да бъде равноправен, осигурен с равен достъп до морето за платена и свободна зона. Той е 70 процента по отношение на платената и 30 на свободната", коментира министър Ангелокова.

Очаква се неустойката на "Слънчев бряг" да достигне или надмине 300 хиляди лева. Вероятно концесията на двата плажа ще бъде отнета, за което има и решение на Министерския съвет. Очаква се контролната комисия да излезе със становище до 30 септември. 
 
От една седмица се извършват проверките на плажовете от страна на Министерството на туризма. Около 40 плажа са обиколени от експерти до момента. Други сериозни нарушения няма.
 
 

#Николина Ангелкова #Министерството на туризма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници