Тихомир Иванов на 10-място във финала на висок скок в Рио

Тихомир Иванов на 10-място във финала на висок скок в Рио
Източник: btvnovinite.bg
A A+ A++ A

 

„Разбира се, че съм доволен от представянето си на Олимпиадата, поставих си цел и я изпълних и съм много радостен.” Това заяви националният състезател на България на висок скок Тихомир Иванов на летище София при завръщането си от Олимпийските игри в Рио де Жанейро. В дебютното си участие на Игрите 22-годишният българин завърши на 10-то място във финала, записвайки най-доброто класиране за страната ни в тази дисциплина, предаде БГНЕС.

„Наистина участието ми беше добро. Не беше лесно да се класирам във финала, но успях. Докъде се простират амбициите ми няма да разкрия. Ще оставя това между мен и моя треньор”, заяви Иванов.

„Знаех, че няма да е лесно да се класирам за финала, камо ли да взема медал. Все пак следя подреждането си в ранглистата. Преди да замина за Олимпиадата бях 12-ти с 229 см, като делях тази позиция с може би още 15 състезатели. Знаех, че за да взема медал трябва да постигна резултат над 235 сантиметра. Все пак съм много доволен от факта, че цели два пъти успях да преодолея личния си резултат. И двата пъти от първия опит – и на квалификациите и на финала. Липсваше ми малко шанс, за да преодолея 233 може би, защото това ми бяха първи опити над 230 през този сезон. Въпреки това съм доволен от опитите си на тази височина. Надявам се в най-скоро време да успея да реализирам резултат над 230 сантиметра”, сподели още той.

С десетото си място в Рио Иванов стана най-успешният българин на олимпийски финал в скока на височина. Преди него най-доброто класиране бе на националния ни рекордьор Георги Дъков, 14-ти от игрите Барселона 92.

„От много време се опитвах да намеря видео с негови скокове и все не успявах. Няколко дни преди да замина на Олимпиада обаче видях негов клип и казах на моя треньор, че това сякаш съм аз”, допълни лекоатлетът.

 

#Олимпийските игри в Рио де Жанейро #Тихомир Иванов #българин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници