Пловдив ще последвали столичния кв. Младост заради бум в строителството в града?

Пловдив ще последвали столичния кв. Младост заради бум в строителството в града?
A A+ A++ A

 

Пловдив е един от четирите големи града в страната, който преживява строителен бум вече втора година, съобщава БГНЕС. За разлика от същия период през 2015 година, когато строителните разрешения са издавани предимно за административни сгради, тази година на ход е жилищното строителство.

Само през второто тримесечие на тази година са издадени разрешителни за строеж на 160 жилищни сгради с 854 жилища и около 100 000 кв. м разгъната застроена площ. Увеличението в сравнение с миналата година за същия период е с 8.8%, а в сравнение с първото тримесечие на тази година- близо 12%.

Преобладават индивидуалните жилищни сгради в община Родопи. В цялата област от юни е започнал строежът на 103 жилищни сгради с 250 жилища в тях и на 63 други сгради, съобщават от Териториалното статистическо бюро. Ако броят на разрешителните за строеж на административни сгради тази година е наполовина по- нисък от същия период през миналата, то общата им застроена площ е 12 пъти по-голяма, очевидно става дума за наистина просторни обекти.

#строителство #Пловдив #бум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?