Google Duo вещае нови измерения в мобилните видеоразговори

Google Duo вещае нови измерения в мобилните видеоразговори
Източник: www.materialup.com
A A+ A++ A

Новото мобилно приложение на Google позволява безплатни видеоразговори за потребителите на Android и iOS устройства, за разлика от услугата Apple FaceTime, която е достъпна само на iPhone/iPad.

Апликацията Google Duo е предназначена за видеоразговори по телефонния номер на събеседника. Взаимодействието се извършва както при всички съвременни месинджъри  – след инсталиране на приложението, потребителят вижда кои други потребители от списъка с контакти ползват Google Duo и може да общува с тях.

Особеност на интерфейса на Duo е предварителният преглед на събеседника. Когато постъпи входящо обаждане, потребителят вижда „приглушено” изображение на повикващия. При приемане на обаждането, изображението на събеседника придобива стандартна яркост.

Като цяло, графичният интерфейс на приложението е минималистичен, в унисон с общата концепция на Google.

Duo използва криптиране на комуникацията от „край до край”. Google не разполага с ключовете за криптиране, така че не може да дешифрира трафика или да предостави достъп до него на трети лица, за разлика от Skype, където такъв достъп е възможен по искане на службите.

Приложението Google Duo е налично за сваляне безплатно от онлайн магазините Google Play за Android устройства и Apple App Store за iOS джаджи. Потребителите на апликацията ще имат разходи единствено за интернет трафика през мобилните си устройства, ако не ползват безплатна Wi-Fi връзка.

#Google #Android #iOS

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »