Временна анкетна комисия да разследва скандала в Сливен, предлага ГЕРБ

Временна анкетна комисия да разследва скандала в Сливен, предлага ГЕРБ
„Тези, които са правили манипулации и са фалшифицирали изборите, трябва да носят отговорност“, каза Фидосова. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

ГЕРБ ще внесе в петък, 18 май, проект на решение за създаване на Временна анкетна комисия, която да се запознае с всички факти и обстоятелства, свързани със случая с изборите в Сливен.

„Да изслуша всички участници, да излезе с констатации и да предаде всички данни, факти и обстоятелства, които са станали известни на тази комисия, на съответните органи“, заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова, цитирана от агенция „Фокус“.

„Тези, които са правили манипулации и са фалшифицирали изборите, трябва да носят отговорност“, каза Фидосова.

„През последните два дни сме силно обезпокоени в ПГ на ГЕРБ от фактите, записите, данните, които се изнасят в публичното пространство за случая в Сливен – случай, който е позор за всеки български парламентарист, случай, който трябва да бъде пример за това какво не трябва да прави една политическа партия, случай, който злепоставя всеки един представител на политическа партия, случай, който трябва да бъде разследван, проверен, с който да се занимава българският парламент“, допълни Фидосова.

„Когато чета публикациите, когато слушам записите, аз се срамувам за това, че има хора, които са представители на друга политическа сила, и петнят изобщо политическите партии в страната“, възмути се тя.

„Всички, които сме представители на българските граждани, трябва да бъдем избрани по един честен и почтен начин. На това стават свидетели всички европейски медии. Какво ще обясняваме пред ОССЕ, ПАСЕ, ЕК?“, попита Фидосова.

„Колеги от „Коалиция за България“, призовавам ви – не купувайте гласове, нека бъдат честни тези избори на балотажа в Съединение“, каза още тя.

„Справката в Общинската избирателна комисия показва, че ГЕРБ нито един застъпник не си е регистрирала, РЗС не е регистрирала нито един, а БСП – 180, в което няма нищо лошо. Но когато излизате и обвинявате, вижте какво сте направили вие. Нека водим честен диалог между нас“, каза Фидосова.

„Няма проблем в закона, има проблем с организирането и купуването на гласове. Ще предложим промени в Наказателния кодекс, в Наказателно-процесуалния кодекс, закона по отношение на СРС и ще допуснем използване тогава, когато става въпрос за организиране на купуването на гласове и манипулирането на изборните резултати“, подчерта Искра Фидосова.

„Нашата парламентарна група не си е позволила такава наглост, никъде нашата партия не купува гласове, няма да организира подобно нещо – не ни е хрумнало дори. Всеки един от нас, избраниците на българския народ, сме тук, за да представяме и защитаваме правата, интересите на българските граждани и държавните интереси; да бъдем пример за това всеки един да покаже изключителни морални качества, когато води и участва в един дебат, да спазваме феърплей, да спазва тези правила. Не допускайте никога да влезете в подобно нещо. То е срамно за всеки един от нас, за българския парламент, за българската държава, за целия български народ“, заключи Фидосова.

#ГЕРБ #временна анкетна комисия #Сливен #избори #скандал #записи #Искра Фидосова #Фидосова #БСП #Мартин Славов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници