Без криминално минало е нападателят във влака в Швейцария

Без криминално минало е нападателят във влака в Швейцария
A A+ A++ A

Мъжът, нападнал вчера пътници във влак в Швейцария, има чисто съдебно минало. Това съобщи в ефира на телевизия "Русия 24" Ханспетер Круези, говорител на полицията в кантона Санкт Гален, предаде ТАСС.

"Заподозреният е 27-годишен швейцарец. По наши данни не става дума за мигрант, той не живее в Санкт Гален, а в съседен кантон", каза говорителят.

По думите му заподозреният "няма криминално минало, не е извършвал никакви нарушения нито на наша територия, нито при съседите", съобщава ДАРИК Нюз.

Според Круези стражите на реда се надяват обискът в жилището на нападателя да хвърли светлина върху мотивите за престъплението.

Мъж нападна вчера с нож и запалителна течност пътници във влак в швейцарския кантон Санкт Гален и рани шестима - шестгодишно дете, момче и момиче на по 17 години, 50-годишен мъж и две жени на 34 и на 43 години.

Ранените са откарани в различни болници. Полицията още не е успяла да разпита нападателя, защото самият той също е получил изгаряния и е в крайно тежко състояние, допълва ТАСС.

#нападател #Швейцария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници