Дунав и Пирин мерят сили за 23-ти път

Дунав и Пирин мерят сили за 23-ти път
Източник: www.focus-sport.net
A A+ A++ A

 

Отборите на Дунав Русе и Пирин Благоевград ще премерят сили в своя 23-и двубой помежду си за първенство днес. Срещата от третия кръг на Първа лига е от 21:15 ч. на "Лудогорец Арена", съобщи БГНЕС.

Двата отбора са се срещали 12 пъти на ниво "А" група и 10 за първенството на "Б" група. По подобен начин може да се разделят и тенденциите в съперничеството между двата отбора.

В "А" група тимовете са напълно равностойни – 4 победи за Дунав, 4 за Пирин и 4 равенства при голова разлика 14:13 в полза на "орлетата". Сблъсъците във второто ниво обаче преминават под ясната доминация на благоевградчани. В мачовете от "Б" група Пирин има шест победи, а "драконите" могат да се похвалят само с четири равенства, като головата разлика е 21:8 в полза на "зелените".

Последният двубой между двата тима датира отпреди цели 13 години в мач от първенството на "Втора лига" за сезон 2002/2003. Срещата е в Русе и завършва с победа 3:1 в полза на Пирин.

Интересно е, че Дунав и Пирин имат и три сблъсъка в турнира за Купата на страната. Първият е на 10 февруари 1972 на неутрален терен в Казанлък. Тогава Дунав печели с 2:0. Вторият мач за Купата е на 19 ноември 1980 в Благоевград на фаза 1/32 финал. Там домакините от Пирин печелят с убедителното 3:0. Сладкият реванш на "драконите" идва на 10 декември 1988. Тогава отново в Благоевград Дунав успява да отстрани Пирин след 1:1 в редовното време и 5:4 при изпълнението на дузпи. 

#Дунав Русе #Пирин Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници