Безжично хакват автомобили на Volkswagen

Безжично хакват автомобили на Volkswagen
Източник: en.wikipedia.org
A A+ A++ A

Новото поколение автомобили на Volkswagen, които също предлагат достъп до глобалната мрежа и разполагат с модерни инфотейнмънт системи, вече са обект на внимание и от хакерите. Това сочат данните на изследователи, които откриха недостатък в автомобилите на автомобилния производител и може да ги превърне в жертва на интернет престъпниците.

Информацията посочва, че дефектът на практика излага на риск всеки модел на компанията, който е произведен след 1995г. и в момента засяга почти 100 млн. автомобила с този бранд. В списъка със застраяените автомобили е и новият Golf 7 е базиран на същата система на заключване, която имат и по-старите автомобили на Volkswagen и може да позволи на чужди хора да ги отключат с цел кражба. Проблемът е свързан с безжичното отключване на вратите и освен 100-те млн. модела на Volkswagen би могъл да изложи на риск и много модели на други водещи производители. Сред тях са имената на популярни компании като Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Ford, Mitsubishi, Nissan, Opel и Peugeot.

Оборудването, с което се извършва престъплението не е никак скъпо. Arduino е устройство, което е свързано към радио ресийвър, през който се прониква в сигурността на автомобилите на Volkswagen. 

#Volkswagen

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници