Facebook подобрява News Feed-овете с нова система за рейтинг

Facebook подобрява News Feed-овете с нова система за рейтинг
Източник: www.slashgear.com
A A+ A++ A

От Facebook потвърдиха, че планират да променят начина, по който функционира News Feed емисията с новини, като корекциите правят възможно тя да стане по-информативна за потребителите. За да постигнат този ефект от социалната мрежа ще добавят новa "Ranking Signal" функция, която ще помогне на потребителите да виждат най-атрактивните и популярни новини, които вече са се появили в профила им, съобщават от компанията.

Алгоритъмът е разработен съвместно с представители на дивизията Feed Quality Program, която поставя рейтинг на новините по скалата от едно до пет, като най-високата оценка е за "най-информативните" публикации.

След като информацията от feed-овете се обработи, компанията я използва за създаването на "Ranking Signal" и това за в бъдеще ще е един от многото критерии на Facebook за публикациите в профилите. News Feed-овете позволяват да се виждат най-релевантните статии свързани с личните предпочитания на потребителите в социалната мрежа.

Новият инструмент ще подобри не само качеството на съдържанието, но също така ще го направи по-интересно и полезно. От Facebook се стремят да превърнат социалната мрежа в най-подходящото място за новини в интернет, което е причината News Feed постоянно да е обект на нови ъпдейти, които подобряват нейната функционалност. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници