САЩ обмисля да разположи противоракетна отбрана в Южна Корея

САЩ обмисля да разположи противоракетна отбрана в Южна Корея
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Американските военни се опитват да преодолеят гнева, който избухна в Китай поради намерението на Вашингтон да разположи в Южна Корея системи за противоракетна отбрана.

САЩ обясняват на Пекин, че елементите на ПРО (THAAD) ще вземат на мушка евентуално изстреляните от Северна Корея ракети, а нямат за цел да ограничат китайските възможности за сдържанеq съобщи в. „Вашингтон таймс“.

Китай осъди решението на Съединените щати и вече реагира по различни начини на него, включително и като блокира резолюция на Съвета за сигурност на ООН, която осъжда скорошния тест на севернокорейска ракета. Също така Пекин отмени изявите на южнокорейски музикални звезди. „Ако THAAD бъде разположена, това ще обтегне отношенията на Южна Корея с Китай и русия, ще предизвика надпревара във въоръжаването и ще навреди на търговията“, е позицията, изразена от китайския в. „Чайна дейли“. „Ще бъде трудно страната да търси сътрудничество с Китай и Русия за прекратяване на ядрените програми на полуострова“.

В четвъртък генерал Винсънт Брукс, командващ американските войски в Южна Корея, се срещна в Сеул с вицеадмирал Джеймс Сайринг, от американските ракетни войски, за да обсъдят двамата разполагането на елементите на ПРО. Очаква се THAAD да пристигне в Южна Корея следващата година.

#САЩ #Южна Корея #противоракетна отбрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници