Четирима загинали след серия от взривове в Тайланд

Четирима загинали след серия от взривове в Тайланд
БГНЕС
A A+ A++ A

Серия от взривове разтърсиха тази сутрин туристически райони на Тайланд - остров Пукет, град Сурат Тани и курортния град Хуа Хин, съобщава БГНЕС.

Една жена е убита при експлозия в курорта Хуа Хин, други 10 са ранени, сред които и чужденци. Взривните устройства били скрити в саксии, поставени на разстояние помежду си 50 метра. Детонирани са от мобилни телефони.

На остров Пукет бе обезвредено взривно устройство, заложено на един от плажовете. Преди това обаче прогърмяха няколко взрива както на Пукет, така и в Сурат Тани.

Четирима са убитите при серията бомбени атаки за последните 24 часа в Тайланд.

Тайландската полиция вече арестува няколко души, заподозряни в серия взривове в тайландски курорти, съобщи телевизия "Тай Пи-би-ес". Подробности не се дават.

Междувременно в местата на масово струпване на терористи ще се появят допълнителни полицейски постове, обяви туристическата полиция на страната."Постовете ще работят денонощно, ще осъществяват охрана и проверка", уточни ръководителят на туристическата полиция Сарачет Хакпал.

По-рано тайландският премиер Прают Чан-Оча разпореди да се вземат всички необходими мерки за предотвратяването на нови атентати в страната. „Премиерът даде извънредни разпореди на съответните ведомства за предотвратяване на възможните взривове, засилване безопасността в местата на масово струпване на хора, а също назначи отговорни лица за контрол на тази извънредна ситуация“, заяви говорителят на правителството Сансерн Каевкамнерд.

Междувременно полицията изключва участие на международни терористични организации в серията взривове в курортите на кралството, съобщи телевизия "Тай Пи-би-ес". "Ситуацията няма никакво отношение към международния тероризъм. Това е местен саботаж, целящ разрушаване на националната туристическа индустрия", твърди официален представител на полицията, цитиран от телевизията. 

#Прают Чан Оча #Тайланд #взривове #загинали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници