Заподозрян в подготовка на терористичен атентат беше убит от полицаи в Канада

Заподозрян в подготовка на терористичен атентат беше убит от полицаи в Канада
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Заподозряният в подготовката на терористичен атентат в един от големите градове на Канада е убит от полицаите по време на спецоперация, съобщи Си Би Си.

Според тв канала убитият е Арон Драйвър, за когото се счита, че е канадски гражданин. Полицията провеждаше специална операция по задържането му в жилищна сграда. Драйвър, по информация на тв канала е бил последовател на групировката „Ислямска държава“. В началото на тази година, той е бил на съд в Уинипег, провинция Манитоба. Той е трябвало да известява полицията за своето придвижване. По-рано от националната полиция на Канада съобщиха, че са успели да предотвратят терористичен атентат. Предполагаемият терорист е бил задържан след получаване на достоверна информация за потенциална терористична заплаха. Не се уточнява къде е трябвало да бъде извършен той, но датата е била 10 август.

Канада стана жертва на такива атаки през 2014 г. последователно в Квебек и във федералната столица Отава. Те бяха извършени от млади мъже, радикализирани с джихадистки идеи. 

 

 

#терористичен акт #Канада #осуетиха #заподоздян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници