Жертвите в Ница достигнаха 85

Жертвите в Ница достигнаха 85
A A+ A++ A

В четвъртък в болница от раните си почина поредната жертва от атентата при терористичната атака на 14 юли в Ница, съобщи БГНЕС. Броят на жертвите на трагедията достигна 85, заяви заместник-кметът на Ница Кристиан Естрози.

Според регионалното издание "Месаж", става въпрос за 56-годишен психолог, който е живеел в град Паси, в департамента Горен Савой. По време на терористичната атака на Английската алея в Ница той е бил там със семейството си - съпругата му и един от синовете му са убити на място, 14-годишната му дъщеря все още е в болница в Ница, животът й е вън от опасност.

Вечерта на 14 юли камион, движещ се с висока скорост, връхлетя в тълпата на Английската алея в Ница, където по това време имаше хиляди хора, събрали се да фойерверките в чест на националния празник на Франция. Убити бяха 85 души, ранените са 434. След атаката, властите удължиха извънредното положение, наложено след атаките на 13 ноември 2015 в Париж, за още шест месеца.

Терористичният акт бе извършен от бежанеца от Тунис Мохамед Булел, който беше убит на място от полицаи. Няколко дни след нападението, отговорност пое терористичната групировка "Ислямска държава." В рамките на разследването вече са задържани шест души - четирима граждани на Тунис и една двойка от Албания. Всички са заподозрени в подпомагане на терористи.

#Ница #атентат #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници