Югоизточна Азия новата цел на Ислямска държава

Югоизточна Азия новата цел на Ислямска държава
A A+ A++ A

Малайзия и други страни в региона на Югоизточна Азия възможно скоро да бъдат изправени пред сериозна заплаха от групировката "Ислямската държава" чиито бойци губят контрола върху териториите в Близкия изток.

Малайзия и други страни в региона на Югоизточна Азия в близко бъдеще може да бъдат изправени пред сериозна заплаха от групировката "Ислямската държава" чиито бойци губят контрола върху териториите в Близкия изток.

Това пише в петък „Ню стрейтс таймс”, цитиран от ТАСС, съобщи БГНЕС

„ИД придобива очертанията на „Ал Кайда”, екстремистите групи напускат Ирак и Сирия и се насочват към други държави, за да извършват терористични актове", пише вестникът, позовавайки се на източник в антитерористичните служби в Малайзия.

"Чуждестранните наемници с боен опит и добро умение за работа с оръжие, може да се превърнат „в призраци" за местните тайни служби, защото липсва персонална информация за терористите", пише вестникът. "Ако става дума за хора от Югоизточна Азия (Индонезия и Малайзия), задачата за арестуването им от местните тайни служби се опростява”, се казва в статията. "Въпреки че липсва информация за бунтовници от Европа или Близкия изток, ние сериозно се страхуваме от проникването им”, каза източникът.

Наскоро "Ню стрейтс таймс" разказа за сформиране във Филипините на баальон "Ал Муджахир", който би трябвало да се превърне в югоизточния клон на ИД. В момента групата се състои главно от малайзийци. Днес основната им цел е набирането на нови членове, включително и от други региони.

#Югоизточна Азия #Малайзия #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници